Sedan 2002 har jag varit trogen utställare på Stora Noliamässan i Piteå. Det har känts som en självklarhet då jag gillar att sälja mina produkter på mässor och eftersom Piteå är på hemmaplan så blir det liksom smidigt och enkelt. Enkelt för att efter dagens slut är det nära hem och man hinner umgås med familjen.

En sån stor mässa kräver bra mycket jobb i förväg för att bygga upp ett lager plus att monterbygget tar 2-3 dagar (beroende på hur noggrann man vill vara). Sen pågår mässan under 9 dagar. 9 roliga dagar med massor av trevliga kundbesök och härliga pratstunder med utställarkollegor. Men dagarna är också hela tiden fyllda ljud. Ett ständigt sorl och surr som gör en lite extra trött.

Efter mässans slut kommer den tunga biten med ihoppackning.. pust. När man är som tröttast och bara vill hem så ska hela montern packas ned för att fraktas hem och sedan packas upp igen och sorteras i någorlunda ordning.

Sen kommer den fina ”Svansen”. Under mina mässor delar jag ut mina reklamblad och broschyrer och det resulterar i en hel del efterbeställningar. Detta är ju helt perfekt och ”svansen” från mässblad/broschyrer kan hålla i sig bra länge. Det händer tom. fortfarande att någon ringer och förklarar att dom har ett svart-vitt blad från mig och skulle vilja beställa. Det bladet hade jag på Nolia 2004 (!)

Denna sommar blev alltså första sommaren på länge som jag hoppade över Stora Nolia i Piteå. Lite trist men samtidigt skönt. Har hunnit med att vara lite sommarledig istället plus att det ändå har varit ganska fullt upp med att fylla på med produkter hos mina återförsäljare.